Film “Između dana i noći” u kotorskom Kinu “Boka”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. svibnja 2019. - 10:19
Autor: 

Film “Između dana i noći”, crnogorskog režisera Andra Martinovića prikazivat će se u Kinu “Boka” u Kotoru u četvrtak, petak i subotu (9.,10. i 11 . svibnja 2019.g.).

Projekcije filmova su od 20 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od 3,00 eura bit će na blagajni Kina “Boka” od 18 do 20 sati.

Uloge tumače: Lazar Ristovski, Tihomir Stanić, Srđan Grahovac, Marko Baćović, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Danica Ristovski, Jovan Krivokapić i dr.

Direktor fotografije je Rade Vladić, scenograf Milenko Jeremić, montažer Andrija Zafranović, glazbu su radili Nemanja Bečanović i Slobodan Trkulja, a producent je Ivan Đurović.

Sufinanciran je od strane Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Radio Televizije Crne Gore. Nastao je u produkciji Artikulacija Film-a, u suradnji s producentskim kućama Mimesis i Zillion Film.

Film čine tri priče o ocu i sinu u tri različita vremenska razdoblja: kraj Drugog svjetskog rata, vrijeme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije.

U svakoj od priča, otac i sin će se naći u osobenim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije.

“Između dana i noći” je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Montrealu 2018. godine, u natjecateljskoj selekciji za najbolji debitantski film.