Film “Meštri o’ Bokeške” na tri televizije i Youtube kanalu kotorskog Kulturnog centra

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 21. kolovoza 2021. - 11:17
Autor: 

“Meštri o’ Bokeške” naziv je dokumentarnog  filma  Dušana Vulekovića koji će biti prikazan večeras od 21 sat na Prvom programu Televizije Crne Gore, Televiziji Budva,  Televiziji Herceg Novi i na Youtube kanalu Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor.

Bokeljska noć je stoljećima unazad "fešta nad feštama”, kruna svih manifestacija u Boki, a 2014. god. proglašena je za nematerijalno kulturno dobro od nacionalnog značaja.

U filmu će govoriti kotorski meštri koji godinama, neki čak i decenijama, a neki više od pola stoljeća sudjeluju u organizaciji ove svečanosti.

Ljubav prema gradu, euforija izrade što bolje,  maštovitije i originalnije  dekoracije usmjerena je na njihovu angažiranost u rađanju ideja za nove makete - kreacije na barkama u čemu se  ogleda specifičnost  Kotora i Kotorske pučke fešte.

„Ovim filmom nastojaćemo  da Vam prenenesemo njihova razmišljanja i iskustva, energiju koja ih pokreće uz, ne malo zadovoljstvo i osjećaj prestiža, koji dolazi osvajanjem neke od nagrada. Vidjećete da u organizaciji učestvuje veliki broj ljudi i da nije baš sve tako jednostavno kao što izgleda dok gledamo sa Rive.U subotu 21. avgusta 2021.g. kada je i trebala da se održi Bokeljska noć, na tri televizije i na You tube kanalu kotorskog Kulturnog centra, a sve u istu uru -21h, pogledajte priču o tradiciji koja seže u doba Venecije, ispričanu u našem vremenu, sa današnjim akterima i današnjim Meštrima od Bokeške. Producent filma, režisera Dušana  Vulekovića je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor,  suorganizator - Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj – Opština Kotor“, poručuju organizatori.