Glas Boke održan u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 16. rujna 2022. - 11:48
Autor: 

Sinoć je u Kotoru u Centru za kulturu „ Nikola Đurković“ održan festival „ Glas Boke“ čiji je organizator  NVO Stađuni od kulture. Festival je započeo numerom „ Dođi“  u izvedbi mladog Kotoranina Aleksandra Janićijevića. Na ovogodišnjem festivalu nastupilo je 13 pjevača , a to su: Milivoj Slaby,  Milica Travar, Natalija Ivanović, Lara Pavićević, Iva Otašević, Kristina Kelemen, Doris Deković, Dora Štampić, Dragana Boka, Vjera Radulović i Irina Bulajić. Natjecatelji su nastupili uz pratnju benda Parapet.

Pobjednica ovogodišnjeg festivala „ Glas Boke“ je Tivćanka Doris Deković koja je izvela numeru „ Kad si ti u pitanju“.

Drugo mjesto pripalo je Dori Štampić s  pjesmom „ Zlatni dan“, dok je treće mjesto, po mišljenu žirija, osvojila Irina Bulajić za interpretaciju pjesme „ Stine“.

Lari Pavićević dodjeljena je nagrada za najbolju interpretaciju pjesme „ Ja za ljubav neću moliti“.

Žiri je bio u sastavu: Marina Dulović, profesorica glazbe, Bruna Matijević, profesorica flaute, Vladimir Bujišić, direktor JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, Zoran Dragović, glazbenik i Tina Ugrinić, direktorica Međunarodnog festivala klapa Perast, kao počasna članica. Voditeljica programa bila je Dolores Fabijan.

U revijalnom dijelu večeri nastupili su: Lucija Saulačić, Andrea i Kristina Lompar, Dječija klapa Marineri, ženska klapa Maris iz Kotora i klapa Kaše iz Dubrovnika.

U ime organizatora festivala ali i u ime svih nazočnih uzvanice je pozdravila generalna konzulica RH u Kotoru, Jasminka Lončarević. Među uzvanicima su bili i predsjednik HGI-ja Adrijan Vuksanović kao i predsjednik HNV-a Zvonimir Deković.

Sve nazočne s pjesmom „ Prijatelji stari gdje ste“ pozdravila je profesorica Nada Baldić.

Pokrovitelj festivala Glas Boke je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatsk