Grlić Radman - čvrsto stojimo uz hrvatski narod u Crnoj Gori!

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 06. kolovoza 2021. - 10:46
Autor: 

Ministar vanjskih i europskih poslova u Vladi Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman telefonski je razgovarao s predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem, povodom gnusnih prijetnji koje su mu upućene. Ministar Grlić Radman je iskazao punu potporu Vuksanoviću i Hrvatskoj građanskoj inicijativi, koja se bori i zalaže za prava Hrvata u Crnoj Gori. Predsjednik HGI je informirao ministra o svim dešavanjima u crnogorskom društvu i o teškoćama s kojima se suočava hrvatska zajednica. On je rekao da je netrpeljivost narasla prema Hrvatima ususret obilježavanju Vojno - redarstvene akcija Oluja, a u čemu su doprinijeli i predstavnici vlasti koji su jednostranim i populističkim interpretacijama tog događaja dodatno pomogli u kreiranju ovakve atmosfere. Dodatno zabrinjava i izostanak reakcije zvaničnika Crne Gore i osude prijetećih poruka upućena predstavnicima Hrvata. Ministar Grlić Radman rekao je Vuksanoviću da Republika Hrvatska čvrsto stoji uz hrvatski narod i da će uraditi sve da se Hrvati u Crnoj Gori osjećaju sigurnim i da slobodno ispoljavaju svoja uvjerenja.

Ministar Gordan Grlić Radman je imao telefonski razgovor, istim povodom, i s kolegom Đorđem Radulovićem, ministrom vanjskih poslova u Vladi Crne Gore. On je istakao da se nada da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani.
"Zaštita nacionalnih manjina je okosnica bilateralnih odnosa te ih moramo štititi", podvukao je ministar Grlić Radman.
On je razgovarao po istom pitanju i s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem. U razgovoru je oštro osudio prijeteće poruke predstavnicima najvažnijih institucija Hrvata u Crnoj Gori.