Herceg Novi spreman za povratak sv. Leopolda

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. rujna 2017. - 12:29
Autor: 

Povodom dolaska tijela sv. Leopolda 15. i 16. rujna u svoj rodni grad Herceg Novi danas je održan sastanak s medijima, koji je vodio predsjednik Skupštine Općine Herceg Novi Miloš Bigović i don Robert Tonsati ispred Kotorske biskupije. Imajući u vidu specifičnost ovakvoga događaja danas su se  na sastanku pojasnili organizacijski detalji, kao  ključne točke programa, koji je unaprijed pomno isplaniran.

 Gospodin Miloš Bigović je naglasio da je za Herceg Novi ovo događaj koji je itekako značajan i da Općina surađuje s Biskupijom na najbolji mogući način te da spremno planiraju svaki detalj vezan za dolazak tijela Sveca u svoj rodni grad.  Gospodin Bigović je naglasio da  će se  Organizacijski odbor potruditi da ovaj povijesni  događaj protekne dostojno imenu Sveca iz Herceg Novog, koji se štuje diljem svijeta.

Imajući u vidu neprocjenjivost relikvije, specifičnost ovoga događaja, koji se toliko dugo čekao, očekuje se veliki broj posjetitelja iz svih krajeva te se ulaže veliki trud svih koji sudjeluju  u organizaciji da se ispune svi traženi uvjeti .

Don Robert Tonsati se osvrnuo na program za 15. i 16.9. , koji je već  detaljno isplaniran. Tijelo sv. Leopolda će s pratnjom stići u Herceg Novi 15. 9. oko 13 sati. Oba dana će biti izloženo u Parku nekadašnjeg Hotela „Boka“, a tijekom noći u crkvi sv. Antuna.  Don Robert Tonsati je objasnio koliko  se događaj  dugo planirao  i što dolazak Sveca  predstavlja za sve nas.  Don Tonsati  se potrudio,  koliko je to  danas vremenski bilo moguće, približiti nam život sv. Leopolda,  osvrnuvši se na njegovu skromnost i želju da se jednoga dana vrati u svoj rodni kraj.

Na sastanku je također neslužbeno spomenuto da bi park, čiji je trenutni  naziv Park nezavisnosti trebao nositi naziv velikoga katoličkoga sveca,  ali će se o tome detaljno još razgovarati, kao i o spomen ploči, koja bi trebala biti na  rodnoj kući sv. Leopolda, ali naravno o svemu će javnost biti detaljno obaviještena, kada sve bude konkretizirano.

Više o samom programu dolaska, životu Sveca, kao i činjenicama koje možda nismo bili u prilici čuti  do sada poslušajte u audio- zapisu u kojem govori don Robert Tonsati.

Audio: 
Don Robert Tonsati