HGI - Leposavićevo relativiziranje srebreničke tragedije za osudu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. ožujka 2021. - 14:03
Autor: 

Nastup ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava u sadašnjoj Vladi Crne Gore Vladimira Leposavića u kojem relativizira genocid u Srebrenici necivilizacijski je i vrijedan svake osude. Nepriznavanje najvećeg zločina u Europi nakon II. svjetskog rata je doprinos kreiranju ambijenta mržnje i sukoba, a što vodi ponavljanju tragedija koje su obilježile ovaj prostor. Ministar Leposavić narušava ugled Crne Gore i pred međunarodnom javnošću je predstavlja ono što ona nije nikada bila i, ubijeđeni smo, neće ni biti.
Njegov čin ne mogu prikriti ni dežurni kozmetičari koji su u funkciji uljepšavanja naše društvene i političke stvarnosti našli novu mogućnost za sebe i svoje lukrativne ciljeve.
Mučna je tišina i onih, za koje inače znamo da su glasni, a koji prije i poslije forenzičkom analizom traže ono što se kod Leposavića vidi iz daleka, bez pomagala.
Jedno je sasvim jasno, protokom vremena, sve je očigledniji ideološki sadržaj nove vlasti u Crnoj Gori, a s njim se definitivno ne može tamo gdje je on i poražen - u Europu.

Hrvatska građanska inicijativa