HGI - Na pravoj strani svijeta!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 16. svibnja 2023. - 17:01
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa danas je predala Listu kandidata za poslanike u Skupštinu Crne Gore za predstojeće Parlamentarne izbore. Nositelj liste je predsjednik stranke Adrijan Vuksanović. Predaji liste prisustvovali su članovi Predsjedništva, Foruma mladih kao i simpatizeri HGI - ja. 

Hrvatska građanska inicijativa nastupa pod sloganom "HGI - Na pravoj strani svijeta.", kako i glasi naziv liste.
Predsjednik stranke Adrijan Vuksanović je između ostalog izjavio da je današnja Crna Gora neprepoznatljiva, jer živi u svijetu koji nije njen, koji joj je nametnut i u kojem je najmanje svoja, dok HGI je vidi kao mediteransku, europsku i zapadnu. 
"HGI je prozor Crne Gore prema Zapadu. Crna Gora je najviše svoja kad je tamo gdje je njena državnost rođena, a to je na Zapadu. HGI - na pravoj strani svijeta!", naglasio je Vuksanović.
On je zahvalio svima koji su podržali HGI i izrazio uvjerenje da će Hrvati imati ponovno svog predstavnika u Parlamentu Crne Gore. Istakao je zadovoljstvo što su na listi i ljudi koji nisu članovi HGI - ja, ali su prepoznali značaj političkog trenutka i dali doprinos zajedništvu među Hrvatima.