HGI – neumoljiva je sila gravitacije

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. lipnja 2020. - 10:22
Autor: 

Foto: facebook

Gospodin Luković ponovno je otkrio smisao svojeg djelovanja - on sve ove godine želi da marginalizira jedinu stranku Hrvata u Crnoj Gori. Pokušava to bezuspješno! Ponajviše je razlog za njegovu nemoć da ostvari cilj nanošenja štete HGI - ju što se tvrdoglavo i neinteligentno, služi notornim neistinama.
Posljednja u sramotno dugom nizu Lukovićevih obmana je njegova objava da je HGI pozvao da se na prošlim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, glasa za gđu Kolindu Grabar Kitarović.
G. Lukoviću odgovorite na sasvim jednostavno pitanje – gdje i kada smo, kako kažete, „javno podržali Milanovićevu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović (HDZ) i pozvali Hrvate iz Crne Gore koji imaju pravo glasa u Hrvatskoj, da glasaju za nju, a ne Milanovića."?
Dokažite da ste napisali istinu ili ćete se još jednom predstaviti kao udarnik u proizvodnji neistina.
Naravno, nemate i ne možete imati dokaza za to što ste napisali, ali imate jasnu namjeru da nanesete, svojim političkim angažmanom, kamufliranim u novinarstvo, štetu Hrvatskoj građanskoj inicijativi. Stoga Vi ne predstavljate zainteresiranu javnost, što novinar po definiciji jest, već ste u sasvim nekoj drugoj službi.
Uostalom, Vi i ne krijete svoju namjeru da, kako javno govorite, uništite HGI. Godinama se trudite da to postignete i jednako dugo ne uspijevate. Na uzaludnost Vašeg političkog angažmana podsjeća Vas i činjenica da HGI ima izvanredne odnose s državnim vrhom Republike Hrvatske i Crne Gore. Upravo posljednji posjet g. Milanovića i naši susreti s njim nanose Vam, osjeća se to, težak duševni bol. Jer, Predsjednik Republike Hrvatske je u 27 sati, koliko je boravio u Crnoj Gori tri puta se susreo s nama. Razumijemo da ste nekako morali dati oduška svojoj frustraciji i radujemo se što ste posegli za onim gdje ste najbezopasniji - za perom.
Zato ste danas, među sugrađanima, predmet ironičnih konstatacija da Vam jednako vise novinarski standardi i pantalone. Ali, ušli ste u političko i medijsko gravitaciono polje koje Vas i sve na Vama, vuče ka najprizemnijem. Srećom, bez utjecaja na okolinu.
Na koncu, još jednom poziv: odgovorite kada i gdje smo javno podržali gđu Grabar Kitarović u izbornoj trci s g. Milanovićem?
Ili priznanjem da ste još jednom napisali neistinu, poštedite ombudsmanku Vijesti truda provjeravanja činjenica i neumitnog utvrđivanja Vaše kronične nevjerodostojnosti.
Sjetit ćete se, već Vas je jednom uhvatila u... neistini, napisanoj o HGI - ju.

Na kraju, sasvim dobronamjerna preporuka - kad već volite da se svrstavate, uradite to kao i formalno partijski radnik, ne maskirajte se u novinara, g. Lukoviću.

S poštovanjem,
Hrvatska građanska inicijativa