HGI pomogao u sanaciji bistijerne u Gornjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. prosinca 2015. - 10:40
Autor: 

Početkom listopada ove godine, na inicijativu mještanina Gornje Lastve Vida Matkovića, Hrvatska građanska inicijativa u suradnji s Općinom Tivat financirala je radove na sanaciji betonske bistijerne u Gornjoj Lastvi, koja je već neko vrijeme oštećena.

„Kontaktirao sam gospodina Janovića, da vidimo ima li on kakvi program da bismo mogli na neki način sanirati pukotine na bistijerni, koja je tu od `38. godine. Niko o njoj nije vodio računa do sada. Pošto sam ja jedini stalni stanovnik u Gornjoj Lastvi, odlučio sam se na taj potez i uspjelo mi je. Ilija Janović se odazvao u ime  HGI - ja, i prije svega u svoje lično ime. Kupio je materijal, koji je koštao oko 600 eura, a nakon toga je došlo do male nesuglasice, jer su radovi koji su se trebali obaviti na toj sanaciji bili skupi. To je izlazilo skuplje nego materijal. To smo uradili uz pomoć Opštine, Peđe Obradovića, koji nam je izašao u susret. Sad napokon imamo pravu bistijernu. Ali, nemamo vode. Voda ne bježi nigdje, sanirana je dobro, nego jednostavno nema kiše. Dobili smo sada jednu cistijernu vode, ali i to je malo, trebalo je barem još dvije“, izjavio je za naš Radio Vido Matković, mještanin Gornje Lastve. 

Matković je istakao da to nije jedini problem s kojim se ljudi, koji borave u Gornjoj Lastvi, susreću: „Mladi ljudi se ne okreću za selom. Možda će kada budu ostarili, a možda neće nikad. Trebala bi nam još jedna pomoć – iskopati jedan kanal od 80 metara, širine kolika je krampa i dubine kolika je krampa da bismo postavili novu vodovodnu cijev, koju bi sastavili sa postojećom starom da bi sve kuće imale vodu. Voda nije samo za selo, nego za mnoge turiste koji ovdje dolaze“.