HGI traži uvid u stvarno stanje Aerodroma Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. kolovoza 2017. - 11:37
Autor: 

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) zatražila je financijska izvješća i razvojne planove Aerodroma Crne Gore u prethodnom periodu, na osnovu kojih bi se stekao jasan uvid u stvarno stanje raspoloživih resursa na Aerodromu Tivat.

Iz HGI-ja su agenciji Mina-business kazali da opravdano traže odgovore na zahtjeve upućene menadžmentu Aerodroma Crne Gore i Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, imajući u vidu činjenicu da se evidentni nedostaci u infrastrukturi na Aerodromu Tivat u najvećoj mjeri nadoknađuju kroz zalaganje i rad zaposlenih.

HGI traži uvid u završne račune i financijska izvješća Aerodroma Crne Gore za period od 2012. do prošle godine, s posebnim osvrtom na Aerodrom Tivat. Oni traže i da im se dostave razvojni planovi za tivatski Aerodrom i podaci o njihovoj realizaciji za period od 2003. do prošle godine.

Predstavnici HGI-ja traže i podatke o ulaganju u poboljšanje aerodromske infrastrukture i uopće rada Aerodroma Tivat od 2003. do prošle godine.

„Smatramo da se na osnovu dobijenih informacija može steći jasan uvid u stvarno stanje svih raspoloživih resursa na aerodromu Tivat“, kazali su iz HGI-ja.

HGI smatra i da se na taj način može naći model kojim bi se Aerodromom Tivat, koji predstavlja važnu kariku u lancu turističke privrede Crne Gore, upravljalo na još bolji i kvalitetniji način pred budućim sve zahtjevnijim poslovnim izazovima, a u interesu Općine Tivat i države.