HKD „Izvor“ posjetili Dom kulture „Josip Marković“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 24. ožujka 2018. - 10:43
Autor: 

Hrvatsko kulturno društvo  „Izvor“ iz Donje Motičine jučer je posjetilo Dom kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi,  gdje im je upriličen susret s predstavnicima hrvatske zajednice, kao i Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru. Povod njihovog dolaska u Crnu Goru je nastup na Festivalu folklora u Budvi.

Stanislav Čamagajevac, voditelj HKD „Izvor“ i načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević pozdravili su nazočne i istakli koliko im zadovoljstvo pričinjava ovaj susret. Domaćinima su darovali nekoliko skladbi i igara iz njihovog rodnog kraja, a uslijedila je i razmjena prigodnih darova.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković upoznao je goste s poviješću i razvojem Doma kulture „Josip Marković“ te im predstavio  aktivnosti hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Goste je ispred Konzulata Republike Hrvatske u Kotoru pozdravio Zdravko Nikolić, koji je istakao da im je uvijek veliko zadovoljstvo kada ih posjeti neko iz Hrvatske, osobito ako se radi o predstavnicima kulture.

Na video zapisu pogledajte kako je to jučer izgledalo.