HRT o uspjehu HGI – ja na tivatskim izborima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 07. studenog 2022. - 12:11
Autor: 

U emisiji „Globalna Hrvatska“, emitiranoj na HRT – u, gostovali su predstavnici hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori. Glavna tema  su lokalni izbori u Tivtu, održani 23. 10., kada je Hrvatska građanska inicijativa dobila u budućem lokalnom parlamentu  tri odbornika, za razliku od prethodnih izbora, kada ih je bilo dva.

Predsjednik HGI – ja Adrijan Vuksanović, osvrnuo se na dobar rezultat u Tivtu, koji je „ došao kao plod jedne ustrajnosti, zajedništva i jedinstva“, a koji predstavlja  bolju  platformu  i temelj za sve ono što slijedi u društveno – političkom životu Hrvata u Tivtu. Gospodin Vuksanović govori i o svojoj ostavci u Vladi Crne Gore i njezinim razlozima.

Vuksanović naglašava da su mladi „naša perspektiva i dokaz da vodimo jednu ispravnu politiku“.

Predsjednik Foruma mladih Mato Krstović je istakao kako se HGI nalazi na jednom posebnom  mjestu i  da je ovo  poseban trenutak, jer je Tivat projekcija ideja i djela naših predaka.

„Uživamo u doprinosima, koji su konstruirali naši preci“ – ističe Krstović.

Ispred  mladih HGI – ja su govorili  Kristina Janović,  Matej Knezović i Krsto Janović, koji su kazali kako je izuzetno  važno biti dio politike, koja će se zalagati za prava hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Potpredsjednik HGI – ja i predsjednik HNV – a Zvonimir Deković je kazao kako demografski aspekt ne treba biti obeshrabrujući.

 

Emisiju u cijelosti možete pogledati na priloženom linku.

https://hrti.hrt.hr/api/api/ott/socialshare?target=copy&referenceId=641f7b59-3810-b997-b748-84beeb933256&channelReferenceId=null&mobile=false&serie=false&operatorReferenceId=hrt