Hrvatska, sretan ti Dan državnosti!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. lipnja 2015. - 10:22
Autor: 

Dan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena istoga datuma 1991. godine.

Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. prethodila je takva odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

Povodom Dana državnosti, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatska građanska inicijativa uputili su srdačne čestitke vrhovnim dužnosnicima Republike Hrvatske: predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću, predsjedniku Sabora Josipu Leki, predstojnici Ureda za Hrvate izvan Hrvatske Dariji Krstičević, veleposlanici RH u CG Ivani Sutlić Perić, konzulu RH u CG Hrvoju Vukoviću, kao i mnogim drugim institucijama i udrugama u Hrvatskoj.

 

Redakcija Dux radija, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatska građanska inicijativa čestitaju Dan državnosti sa željom da sve Hrvatice i Hrvati, bilo u domovini ili iseljeništvu, kao i sve građanke i građani Republike Hrvatske, zajednički djeluju u njezinu najboljem interesu i na napretku i boljitku drage nam Domovine!