Humanitarna večer Momčila Zekovića za Sašu Marića

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. srpnja 2022. - 9:59
Autor: 

U četvrtak, 28.7., s početkom u 21.30h,  na Maloj sceni Atrija Buća, bit će održana humanitarna autorska večer Momčila Zekovića. Gošća večeri  i  moderatorica je Barbara Simović. Humanitarna autorska večer Momčila Zekovića bit će bazirana na  razgovoru o stvaralaštvu i promociji najnovijih izdanja  “Slikovnica za odrasle” i romanu “Lavanda”, kao i na samoj poeziji i prozi.

Momčilo Zeković Zeko  rođen je 1967. godine. Do sada mu je objavljena knjiga kratkih priča „Gravitacija istine“ (1997.), roman „Zaliveni fikus“ (2003., 2004.) (nominacija za nagradu „Miroslavljevo jevanđelje“), knjiga poezije „Džep sa tajnama“ (2017.), roman „Muško– ženske puzle: Knjiga o njoj “(2019.). Kao jedan od osnivača, član i autorska grupa „PERPER“ objavio je i više knjiga pop-rock poezija i glazbenih autorskih djela među kojima se posebno ističu: „Sa gomile velikih oblaka“, „Bludni snovi“, „Perper“, „Uživo iz CNP-a “,„ Iz dana u dan “,„ Tragovi “i„ Do kraja uzdaha “. Njegov samostalni projekt „Džep sa tajnama“ bio je nominiran za „Trinaestojulsku nagradu“. Pored toga, bio je autor više od 300 objavljenih pop-rock kompozicija za različite domaće i regionalne zvijezde.

Bavi se i drugim vidovima umjetnosti.

Njegova djela su prevođena na francuski, talijanski, portugalski, ukrajinski i engleski jezik. Živi i stvara na Cetinju. Ovaj program je humanitarnog karaktera tj. u prostoru ljetnikovca Buća, na vidnom mjestu će biti postavljena kutija gdje će posjetitelji  moći  donirati novac, koji će biti uplaćen na žiro račun našeg sugrađanina Saše Marića,  koji je trenutno na liječenju u Istanbulu.

Informacije na broj telefona 069342799.