Humanost i umjetnički dar Dijane Dikke Saveljić

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. listopada 2015. - 10:57

Sjedinjenim umjetničkim nervom i humanim radom Kotoranke Dijane Dike Saveljić nastala je izložba ručno rađenog nakita sa mirisom Afrike zemlje bronzanih boja pod nazovom “Đirotondo” koja je sinoć otvorena u galeriji Kulturnog centra u Kotoru.

Izložen nakit je specijalno pravljen za humanitarnu modnu reviju Dike Saveljić koja je održana ovoga ljeta na kotorskoj citadeli.

Nakit odiše bojama i atmosferom Afrike i u tom stilu je bila kompletna revija a materijal je različit, od kože do konopa u kombinaciji sa perlama, cirkonima.
Kuriozitet je i taj da je većina narukvica rađenih od papira koji kada se presuje i prefarba bude plastificiran, priča Saveljićeva za Skala radio.

Za jednu ogrlicu potreban je rad od minimum  20 sati a jedna haljina sigurno je rađena godinu dana.

Kotor je grad mode a Kotoranke su žene sa stilom i ovaj nakit naći će svoje mjesto i zasigurno osvježiti garderobu od toalete do svakodnevnog pa i sportskog komada odjeće.

Humani rad Dijane  Saveljić što samostalno što u NVO „Šjore od mota“ i NVO  „Aspida“ Kotor, do sada je pomogao mnogima kojima je pomoć bila potrebna a posebno kroz humanitarne akcije čiji je prihod bio namijenjen  kotorskoj Opštoj bolnici.

I u nastavku Dika najavljuje humanitarne akcije od kojih izdvaja pomoć za izgradnju i adaptaciju dječijih igrališta u Kotoru.

Autorku i posjetioce ove originalne izložbe koja će biti otvorena sljedećih deset dana  je u ime Kulturnog centra „Nikola Đurković“   pozdravila Karolina Radulović a pjesmom o ljubavi otvorila je ženska klapa „Maris“ iz Kotora.

Audio: 
Dijana Dikka Saveljić