Inicijativa o bratimljenju Tivta i francuskog grada La Seyne-sur-Mer

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. prosinca 2017. - 8:49
Autor: 

Predsjednica Općine  Tivat Snežana Matijević ugostila je jučer Nj. E.  veleposlanicu Republike Francuske u Crnoj Gori Christine Toudic /Kristine Tudik/. Sastanak je upriličen povodom inicijative Veleposlanstva da poveže dva primorska grada: La Seyne-sur-Mer /La Sen sur Mer/ i Tivat, uspostavljanjem pobratimskih odnosa. La Seyne-sur-Mer se nalazi u jugoistočnom dijelu Francuske, u regiji Provansa-Alpi-Azurna obala i broji 65.000 stanovnika.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Općine  Ilija Janović i Dejan Maslovar. Predstavnici lokalne uprave izrazili su zahvalnost i zadovoljstvo povodom inicijative stvaranja partnerskih odnosa između ova dva grada.

Tijekom susreta bilo je razgovora o mogućim vidovima suradnje, pa je u tom kontekstu spomenuto intenziviranje odnosa i razmjena iskustava u oblasti kulture, turizma, sporta, privrede, ekonomije... Predsjednica Općine  Tivat Snežana Matijević istakla je da sličan zemljopisni položaj, klima, orijentacija ka nautičkom turizmu i industriji,  već povezuju ova dva grada. „Nesumnjivo da će buduće uspostavljanje saradnje između Tivta i La Seyne-sur-mer biti uspješno i da će to biti tek početak dugovječne saradnje dva grada, ali i dvije zemlje“, dodala je predsjednica Matijević.