Izlet paraplegičara na Ivanova korita

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 08. lipnja 2015. - 9:07
Autor: 

U okviru svojih redovitih aktivnosti predviđenih za ovu godinu Udruženje paraplegičara-Kotor realiziralo je kolektivni izlet na Lovćen u subotu 6.6.2015.

 

Tom priliko za potrebe članova udruženja angažirano je specijalno vozilo za prevoz osoba u invalidskim kolicima i tri putnička vozila. Nakon polaska u 10 sati iz Kotora, članovi Uduženja obišli su Nacionalni park Lovćen sa posjetom do vidikovca u podnožju Njegoševog Mauzoleja.

 

Nakon toga je uslijedio odmor uz osvježenje u hotelu “Monte Rosa” - Niksen Trade Čavor, gdje su uz tradiocionalno gostoprimstvo domaćina članovi počašćeni priganicama  i medom. Poslije obilaska Ivanovih korita i park šume članovi Udruženja su se uputili ka Njegušima gdje je priredjen kolektivni ručak u restoranu Monte Sacra vlasnika Ševaljević.

 

U okviru druženja na Njegušima s predstavnicima tamošnje invalidske organizacije  organiziran je i sportski dio tj. natjecanje u Pikadu i gađanju iz vazdušne puške. Nakon sumiranja rezulatata dodjeljena su priznaja i medalje najboljim učesnicima.

Poslije kolektivnog ručka u fakultativnom dijelu neki članovi su obišli mjesne  znamenitosti od Njegoševe rodne kuće do Galerije  Miša Popovića, također člana invalidske organizacije iz Podgorice,  koji u Njegušima  radi u duborezu predmete s tredicionalnim motivima Njeguškog kraja.

Povratak u Kotor uslijedio je oko 18 sati kada su nakon udobne i bezbjedne vožnje članovi vrtatili na polazište, uz svestrano oduševljenje izletom i iskazanom željom da po mogućnosti  bude i češće organizirano.