Izložba i promocija knjige “Hrvati ujedinjeni kravatom“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. lipnja 2023. - 10:54
Autor: 

Projekt „KRAVATA“ inicirali su prošle godine „Crodiaspora“ i „American Croatian Congress“ kako bi istakao utjecajne Hrvate iz hrvatske dijaspore kroz prikazivanje njihovih doprinosa unutar njihovih zajednica, Hrvatske i u svijetu. Članovi tima „Kravata“ su: Nada Pritisanac Matulich (voditeljica projekta i koordinatorica), Ana Katalinić , Branka Bezić Filipović  i Mate Pavković .

Počevši od Međunarodnog dana kravate – 18. listopada 2021. godine, uz pomoć svojih partnera i kontakata, oni su počeli sa sakupljanjem kravata, marama i biografija utjecajnih Hrvata širom svijeta. Ideja se sastoji u doniranju jedne od kravata ili marama koje više ne koriste i slanju kratkog životopisa uz poruku o sebi koju žele ostaviti budućoj generaciji, te njihovog potpisa. Njihove kravate i marame će biti prikazane u putujuću izložbu.

Prva izložba će biti na Kampusu „Rochester Institute of Technology“ – Hrvatska, Dubrovnik od 8 – 11. lipnja 2023. godine. Bit će to simbolična izložba, budući da će predstaviti diplomatsku prošlost Dubrovnika.

U Kotoru će izložba i promocija knjige “Hrvati ujedinjeni kravatom“, autorice Branke Bezić Filipović, biti organizirana 12. lipnja u Pomorskom muzeju u 19, 30 sati.  Izložbu će otvoriti Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Nakon Kotora izložba putuje u Split, pa u Zagreb.

Izvor: hrvaticg.org