Izložba likovnih radova Vesne i Rajka Sušića u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 29. kolovoza 2023. - 10:15
Autor: 

Izložba likovnih radova Vesne i Rajka Sušića bit će otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u srijedu, 30. 8., s početkom u 20 sati.

„Sušić Vesna,  rođena 3. marta 1972. u Zaječaru, Srbija. Završila srednju školu likovnih tehničara „Đorđe Krstić“ u Nišu kao tehničar grafičkog dizajna. Diplomirala slikarstvo u klasi prof. Ismaila Karaila 1997. godine na Fakultetu Likovnih Umjetnosti u Cetinju. Radila kao tv scenograf, grafički dizajner, a 2019. stekla licencu za rad u prosvjeti. Zaposlena je u Nikšićkom pozorištu. Udata, majka jednog djeteta. Živi i slika u Nikšiću. Na ovoj izložbi predstaviće se crtežima“.

„Sušić Rajko, rođen 29. januara 1971. god u Nikšiću. Diplomirao vajarstvo u klasi prof.  mr Pavla Pejovića 1997. Magistrirao u klasi prof. mr Pavla Pejovića 2008. god. Dobitnik više nagrada za skulpturu. Učesnik više umjetničkih kolonija. Stekao licencu za bavljenje pedagoškim radom. Zaposlen u školi Mileva Lajović Lalatović u Nikšiću. Izlagački aktivan. Živi i vaja u Nikšiću. Autor skulpturalne cjeline „Grupa“ ili „Jato“ postavljene 2015. godine u Noći muzeja na tivatskome Trgu od kulture“.

Izložbu crteža i skulptura,  koja će biti postavljena u prizemlju galerijskog prostora JU Muzej i galerija Tivat,  svečano će otvoriti direktorica Danijela Đukić.