Izložba umjetničkih radova od vune u crkvi sv. Pavla

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. listopada 2019. - 9:02
Autor: 

Izložba umjetničkih radova od vune „Sve boje Crne Gore” očekuje vas  u utorak, 8. 10., u 20 sati u crkvi svetog Pavla u Kotoru.

„Sve boje Crne Gore” – naziv je izložbe umjetničkih radova od vune sudionika/ca istoimene međunarodne umjetničke kolonije, koja je prošlog ljeta održana u Šavniku. Razni predmeti od vune poput prostornih instalacija, skulptura i upotrebnih predmeta umjetnički su oblikovani i obojeni prirodnim bojama, a za bojenje su korišteni jasen, breza, brć, orah i lukovina. Izložbu će otvoriti povjesničarka  umjetnosti i koordinatorica projekta Violeta Vukosavljević. U glazbenom dijelu programa nastupit će harmonikaš Goran Ševaljević.

Sudionici/e kolonije bili su etnolozi/ginje iz Zagreba i Nikšića, profesori/ce i student/ice s akademija iz Beograda, Lećea, Trebinja i Podgorice, kao i umjetnici/e iz Holandije, Švedske i Crne Gore.

Organizator je OJU „Muzeji” iz Kotora, a koloniju i niz izložbi pod imenom „Sve boje Crne Gore” organizirali su i pomogli Ministarstvo kulture Crne Gore, „Muzeji i galerije” Nikšić, Centar za kulturu Šavnik i Nacionalna turistička organizacija.