„Javni poziv za preduzetnice u sklopu projekta EmpowHer”

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. siječnja 2024. - 10:17
Autor: 

Nevladina organizacija Centar za omladinsku edukaciju, raspisuje „Javni poziv za preduzetnice u sklopu projekta „EmpowHer - Ekonomsko osnaživanje žena kroz digitalizaciju njihovih biznisa”, koji je podržalo Veleposlanstvo SAD kroz Program malih grantova Demokratske komisije, a koji ima za cilj podršku unaprjeđenju ženskog poduzetništva u Crnoj Gori, u svrhu jačanja uloge žena u poslovnom sektoru.

“Pozivamo preduzetnice sa teritorije Crne Gore da se prijave za besplatnu digitalizaciju njihovih biznisa putem prve multifunkcionalne veb platforme/online prodavnice ovog tipa u Crnoj Gori, koja će im omogućiti nesmetanu prodaju, održivost i vidljivost njihovih biznisa. Preduzetnice koje budu izabrane za učešće na platformi će proći kroz besplatne obuke za samostalno korišćenje platforme i time dodatno digitalizovati svoje poslovanje” – poručila je Jelena Kavarić, koordinatorica  projekta.

Prijave su moguće do 1. 3. 2024. popunjavanjem formulara na linku: https://forms.gle/bf7oCYmKmryKqA1b7

„Projekt „EmpowHer - Ekonomsko osnaživanje žena kroz digitalizaciju njihovih biznisa”,  ima za cilj prevazilaženje aktuelne i dugogodišnje neravnoteže, u kojoj žene često imaju ograničen pristup resursima i prilikama za biznis. Kroz kreiranje intuitivne Web platforme preduzetnice će imati priliku, da koristeći digitalizovan način rada, promocije i online prodaje proizvoda, postanu aktivni akteri na crnogorskom tržištu, te na dugi rok omoguće održivost svojih biznisa.Platforma će biti izrađena po principima najsavremenije tehnologije i prilagođena za sve vrste pametnih uređaja, što će omogućiti njeno nesmetano i efikasno korišćenje. Ona će biti kreirana tako da nudi različite kategorije proizvoda i usluga, uključujući kozmetiku, hranu, odjeću, krojačke usluge i mnoge druge, odnosno sve one koje žene preduzetnice žele ponuditi potrošačima širom Crne Gore. Implementator projekta, NVO “Centar za omladinsku edukaciju”, je nevladina, neprofitna i nepolitička omladinska organizacija, osnovana u Podgorici 2009. godine, sa ciljem da podrži, afirmiše i podstakne mlade ljude na jačanje aktivizma, volonterizma, mobilnosti i neformalne edukacije.Ovaj projekat finansira Ambasada SAD u Podgorici. Mišljenja, nalazi, zaključci, pitanja ili preporuke koji su ovdje izneseni su stav autora i ne odražavaju nužno stav Stejt dipartmenta/Vlade SAD“ – stoji u priopćenju.