Jedinstvena lokacija za predstavu „Mediteraneo“

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 23. srpnja 2019. - 18:00
Autor: 

Premijera predstave „Mediteraneo“, u režiji Erola Kadića, a u produkciji Centra za kulturu Tivat, bit će odigrana sutra, 24. srpnja, na plaži Pecka  - Luštica Bay, s početkom u 21.30 h.

U predstavi igraju: Mladen Nelević, Slaviša Grubiša, Tanja Bošković, Omar Bajramspahić, Andrea Mugoša, Goran Slavić, Emir Ćatović, Stevan Radusinović. Dramatizacija: Dunja Petrović.

Na današnjoj press konferenciji direktor Centra za kulturu Tivat Neven Staničić: „Prvi put Centar za kulturu Tivat izlazi ambijentalno sa pozorištem i prvi put imamo direktnog partnera na tom poslu i radimo na terenu Luštice Developmenta, na plaži Pecka“.

PR savjetnica u kompaniji Luštica Development Dragana Bećirović kazala je da ono što je značajno kada su u pitanju Luštica Development i festival Purgatorije jeste to što suradnja traje dugo i to je prvi festival s kojim su uspostavili suradnju. „Moram napomenuti da smo od ove godine shvatili da je vrijeme da počnemo malo više da učvršćujemo veze između Luštice Development i Centra za kulturu Tivat, budući da Luštica ove godine funkcioniše prvi put na pravi, operativan način“, kazala je Bećirović.

„Prvi put imam situacija da prisustvujem premijeri iste predstave, ali za mene je ovo premijera. Kad me je Neven početkom proljeća obavijestio da prebacimo predstavu na plažu, pored mora, ja sam sa oduševljenjem prihvatio tu ideju. Toliko je to rediteljski provokativno i toliko je to tačan pogodak bio da baš sa tom predstavom pokušamo da oživimo takvo mjesto kao što je ova plaža“, kazao je redatelj predstave Erol Kadić, dodajući da se tu javljaju ogromni produkcijski problemi te da je morao promijeniti i neke scene.

Glumci Feđa Stojanović i Nenad Ćirić iskazali su oduševljenje što se predstava igra na jednoj ovako predivnoj lokaciji te da se dosta toga moramo promijeniti, ali da su napravili „divnu bajku od predstave“. Glumac Omar Bajramspahić istakao je da je ovu predstavu gledao godinama i imao je veliku želju da upozna njegove glumačke idole, a sada je dobio šansu da s njima dijeli daske.

Reprize predstave će biti odigrane 25. i 26. srpnja.