Joško Klisović održao zanimljivu tribinu o EU u Donjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 27. travnja 2019. - 9:50
Autor: 

Kandidat na predstojećim izborima za Europski parlament iz Republike Hrvatske Joško Klisović održao je sinoć u Domu kulture „Josip Marković" u Donjoj Lastvi tribinu na temu „Što nova država članica treba tražiti od EU?“

Gospodin Klisović se nalazi peti na listi SDP-a, koju predvodi europski zastupnik Tonino Picula. Također je poznata njegova bogata biografija, tj. političko djelovanje, jer je obnašao i  obnaša niz značajnih funkcija. Gospodin Klisović je prepoznat i po brojnim sportskim aktivnostima, što je rijedak primjer u političkim krugovima.

Na početku večeri nazočne je pozdravio zastupnik u Skupštini Crne Gore ispred HGI-ja Adrijan Vuksanović, koji je izrazio zadovoljstvo dolaskom gospodina Klisovića u Tivat, kojemu to nije prvi put. Zastupnik Vuksanović je posebno pozdravio gospođu Mirjanu Nikolić, suprugu preminulog Božidara Nikolića, prvog političkog predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Skupštini Crne Gore: „Uvijek imam tu svijest da je on bio prvi među nama u najvišem crnogorskom zakonodavnom domu i da nam je on otvorio put i uistinu sam mu zahvalan na tome i na dolasku njegove supruge večeras“.

Gospodin Klisović je posjetiteljima tribine približio članstvo u EU, beneficije istog, kao i prava građana, koja moraju biti ista za sve članice. Kroz interaktivnu tribinu, koja je bila jako zanimljiva, prisutni su mogli dobiti jasne odgovore na pitanja što Crna Gora dobiva ulaskom u EU, s kojim poteškoćama se može susresti te na koji način iskoristiti ono što članstvo pruža. Bit svega je ista prava za sve, bez izuzetaka, s ciljem napretka na svim poljima, koja bi za građane značila bolji život, a za državu napredak.

Tribini su nazočili: ispred Veleposlanstva RH Tomislav Pavković, konzul gerant u Generalnom konzulatu RH u Kotoru Marijan Klasić, potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.