JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ isporučuje vodu Novljanima

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. svibnja 2017. - 9:29
Autor: 

Zahvaljujući potpori Općine Tivat i DOO „Vodovod i kanalizacija“ Tivat, u periodu do 31.12.2017. godine iz regionalnog vodovodnog sistema će se potrošačima na prostoru od Kamenara do Kumbora isporučivati do 45 l/s kako bi se spriječile restrikcije vode.

 

Kao što je javnost Općine Herceg Novi već upoznata, potpisan je ugovor između Općine Herceg Novi, odnosno, DOO „Vodovod i kanalizacija“ Herceg Novi i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ kojim je omogućeno nesmetano vodosnabdijevanje dijela Hercegnovske rivijere, od Kamenara do Kumbora, počev od ponedjeljka 15. svibnja, pa sve do kraja 2017. godine. Podsjećanja radi, u tijeku je redovan godišnji remont hidro tunela „Trebišnjica – Plat“  zbog čega je isporuka vode iz ovog dijela sistema obustavljena,  a količine vode  iz izvorišta „Opačica“ nijesu dovoljne za servisiranje potreba za vodom ove općine.

Suglasno odredbama ovog Ugovora, Općini Herceg Novi se, zahvaljujući potpori i razumijevanju rukovodstva Općine Tivat i DOO „Vodovod i kanalizacija“ Tivat,  iz regionalnog vodovodnog sistema,  isporučuje do 45 l/s, i to preko infrastrukture DOO „Vodovod i kanalizacija“ Tivat. Isporuka vode iz RVS će se nastaviti i nakon realiziranog remonta hidro tunela „Trebišnjica-Plat“, kako bi se i ove, kao i tijekom 2016. godine, eliminirali razlozi restriktivnog vodosnabdijevanja na teritoriji Općine Herceg Novi do realizacije konačnog rješenja, tj. priključenja Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem.

 

 U tijeku je i tenderski postupak za izgradnju infrastrukture za spajanje Općine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem. Očekuje se da će radovi na izgradnji cjevovoda početi u listopadu 2017. godine. Nakon realizacije projekata spajanja Općine Herceg Novi u 2018. godini, steći će se uvjeti za nesmetano i trajno vodosnabdijevanje Herceg Novog iz regionalnog vodovodnog sistema,  čime će se stvoriti uvjeti za ubrzani razvoj turističke privrede Herceg Novog i izgradnju novih prestižnih turističkih projekata poput Porto Novog, a  čime će Herceg Novi povratiti sjaj na turističkoj mapi Crne Gore i regije.