Jubilarni Žućenica fest održan na Pinama

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. lipnja 2024. - 10:35
Autor: 

Sinoć smo imali priliku uživati u još jednom P(i)jatu od žućenice. Organizacija žena Tivta, uz podršku Općine Tivat i tivatske Turističke organizacije, po dvadeseti put, priredila je sinoć večer posvećenu žućenici i tradicionalnim vrijednostima zanatstva i bokeljske gastronomije.

Tradicionalno, fešta je počela nastupom GPD – Tivat, izvođenjem popularnih primorskih pjesama i koračnica.

Na početku, prisutnima se obratila predsjednica Organizacije žena Tivat Blaženka Vučurović, koja je zahvalila svima koji sudjeluju i koji su doprinijeli sinoćnjoj fešti pripremajući delicije od žućenice. Također je izrazila zahvalnost na sudjelovanju Forumu žena Skupštine Općine Tivat, koji su po prvi put na P(i)jatu od žućenice. Uručene su i zahvalnice sudionicima : NVO Harlekin iz Donje Lastve, Kolo srpskih sestara, Organizacija žena Risan , Kavačka alamaka, Žene Grblja, učenici Srednje mješovite škole Mladost iz Tivta, Firma Koložunj - brod Katica, gosti iz Poljske, Srbije i Bjelorusije...


“Poštovane učesnice ove manifestacije, dragi gosti, zaista mi je drago što smo se okupili u ovako velikom broju. Kao što ste mogli čuti od predsjednice Organizacije žena, Žućenica fest je postao međunarodnog karaktera. Nadam se da će sljedeće godine biti mnogo više učesnika iz okruženja i to bi bilo zaista divno s obzirom da je ova manifestacija kroz godine postala jedan značajan tivatski brend i najljepša razglednica i najljepša vizit karta Tivta. Zahvaljujem ženama i njihovom gastronomskom umijeću. Proglašavam 20. Pjat o’ žučenice otvorenim”  -  kazao je predsjednik SO Tivat Miljan Marković.