Kazališna predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. ožujka 2019. - 9:53
Autor: 

 U  subotu,  23.3.,  s početkom u 20:00h , na  Maloj sceni Centra za kulturu  Tivat bit će izvedena  kazališna predstava  “Žena koja je skuvala svog muža ”, teatra Korifej iz Kolašina.

“Žena koja je skuvala svog muža” je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja“.

 Predstava je rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić. Koproducent predstave je Centar za kulturu Kolašin, a projekt je sufinancirala Općina Kolašin. Idejno rješenje plakata uradila je Snežana Bulatović i preveo Đorđe Krivokapić.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 5 Eura.

 Info – 069 342 799.