Kineski kroz igru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. ožujka 2019. - 10:10
Autor: 

 JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković'', Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i NVO ,,Udruženje za promociju sinologije Kotor'' organizira ciklus od 4 edukativno-kreativne radionice Kineski kroz igru, koje će se održavati svake srijede od 27. 3. do 17. 4. 2019. godine u terminu  od 17 do 18 sati u čitaonici Gradske biblioteke.

Ciklus od 4 edukativno-kreativne radionice namijenjen je osnovcima uzrasta od 6 do 12 godina, s ciljem otkrivanja kineskog jezika, pisma i kulture primjenom jednostavnih, aktivnih i zabavnih metoda. Sudionici radionice će imati priliku otkriti jednostavne kineske karaktere i vježbati pisanje kroz razne aktivnosti, koje su pažljivo osmišljene tako da odgovaraju uzrastu djeteta. Nakon ciklusa od četiri radionice polaznici će moći prepoznati oko dvadeset kineskih karaktera, razumiju način stvaranja riječi u kineskom jeziku i osnovne principe pisanja kineskih karaktera.

Radionice je osmislila predsjednica NVO ,,Udruženje za promociju sinologije Kotor'' dr. Jelena Stjepčević, a vodit će ih uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.