Klapa Jadran održala koncert za pamćenje i oduševila Tivćane

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. studenog 2022. - 10:03
Autor: 

U predivnoj atmosferi, klapa Jadran je sinoć održala koncert za pamćenje. Koncert, kojim je obilježila svojih velikih 50 godina postojanja, na  radost svih onih koji ih  već dugo prate.

Klapa Jadran  osnovana je 1972. godine od članova Gradskog zbora iz Tivta i djeluje u kontinuitetu do danas.  Na repertoaru klape nalaze se izvorne bokeljske i dalmatinske pjesme, kompozicije s omiškog festivala, kao i popularne mediteranske pjesme obrađene za klapsko pjevanje. Klapa je redoviti sudionik  Međunarodnog festivala klapa u Perastu, a najveći uspjeh postigla je 2004. godine osvajanjem prvog mjesta.  2020., na festivalu klapa u Herceg Novom, klapa osvaja 1. mjesto u kategoriji muških klapa, i to žirija i publike.

Na svečanom koncertu  su se čule, nama svima poznate pjesme, koje su nazočni bili u prilici pjevati zajedno s klapom.

Sadašnji sastav klape čine amateri zaljubljeni u klapsko pjevanje, a oni su: Davor Kaštelanović, Kuzma Novak, Miško Vulević, Srečko Elkaz, Ivo Sindik, Damir Nikolić, Dejan Deković, Branko Lasić i jedina dama u klapi, Dijana Sindik.

Gost večeri, Tedi Spalato, zaista je donio duh Dalmacije te oduševio izvedbama, a nije zaostao ni tivatski ansambl Toć, koji je također bio glazbena potpora sinoćnjem koncertu.

Ako ste, nažalost, propustili sinoćnji nastup, Tedi Spalato će večeras, također u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu održati koncert, a gosti će biti upravo klapa Jadran.