Komemorativni skup

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 20. veljače 2015. - 13:17
Autor: 

Jučer je preminuo gospodin Jakov Kokeza,  javnosti poznat po svojoj bezuvjetnoj angažiranosti kako u društevnom tako i u sportskom i političkom životu. Komemorativni skup održan je danas u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat gdje su se nazočni prisjetili dragog pokojnika.

Predsjednik Skupštine Općine Tivat Krsto Bošković sa sjetom se prisjetio velikih sportskih uspjeha: „Jakov je bio među osnivačima Opštinskog bućarskog saveza, Crnogorskog bućarskog saveza, među osnivačima Bućarskog kluba „Palma“ iz Donje Lastve koji je svoje postojanje ozvaničio 1972. godine. Do prve titule republičkog prvaka Kokeza je stigao nakon tri godine,1975. godine. U najboljim igračkim godinama Kokeza je bio standardni član najbolje selekcije Crne Gore na turnirima Republika, a 1985. godine našao se po izboru lista „Boka“ među najboljim sportistima Boke kotorske“.

U ime Udruženja penzionera Tivta, Radivoje Vujović, član Upravnog odbora Saveza penzionera i predsjednik Udruženja penzionera Cetinje je istaknuo da „s obzirom na broj penzionera u Tivtu prošle godine imali smo rekonstrukciju našeg objekta. On je prvi samoinicijativno doprinio sanaciji tog našeg objekta“.

Predsjednik kluba odbornika Hrvatske građanske inicijative Ilija Janović izrazio je zahvalnost što je bio u prilici da surađuje s gospodinom Kokezom sjetivši se njegove vedrine i energije koja „još uvijek zrači“.

Dirljivi trenuci potaknuli su  nazočne da se prisjete svih događaja vezanih uz život pokojnika i dokazali da neki ljudi ostavljaju neizbrisivi trag u našim životima te da zaborav nije moguć i nije upitan.