Koncert i dodjela nagrada za kraj ovogodišnjih Purgatorija

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 30. kolovoza 2022. - 10:09
Autor: 

 U srijedu, 31. 8.,  s početkom u 21 h na Maloj sceni Atrija Buća, Centra za kulturu Tivat, bit će upriličeno zatvaranje festivala i dodjela nagrada , a u čast nagrađenih bit će izveden  koncert Crnogorskog kamernog orkestra.

 „Crnogorski kamerni orkestar (CKO) je osnovan 2022. godine, koji čine profesionalni muzičari, ujedno i članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra. Misija Crnogorskog kamernog orkestra je pružanje prilike za upoznavanje i uživanje u umjetnosti kamerne muzike, okupljajući izvođače, publiku i kompozitore. Svojim izvedbama i djelima po narudžbi, cilj je predstaviti čitav niz repertoara kamerne muzike od djela klasične do savremene muzike, s posebnim akcentom na crnogorske autore. Važno je uspostaviti osjećanje bliskosti između izvođača i publike, koji pojačava osjećaj zajedništva i dubljeg muzičkog iskustva, kao i promovisanje stvaralaštva crnogorskih kompozitora. Crnogorski kamerni orkestar se premijerno predstavio publici u okviru 23. festivala Podgoričko kulturno ljeto. Članovi Crnogorskog kamernog orkestra su: Marko Simović, Slađana Mijović, Dušan Rakonjac  i Marija Đuranović (prve violine), Nenad Jovanović, Sonja Vojvodić i Verica Čuljković (druge violine), Uroš Lapčević i Petar Obradović (viole), Milan Ninković i Ana Zakrajšek (violončela), Vasilije Gagović (kontrabas) i Sara Arianna Serhatlić (dirigent i osnivač)“.

Sara Arianna Serhatlić je dirigentica i glazbeni pedagog. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore, u klasi maestra doc. mr. Darija Vučića. Tijekom postdiplomskih studija, pet semestra je bila suradnik u nastavi na predmetu Orkestar sa poznavanjem orkestarske literature na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore. Surađivala je sa Crnogorskim orkestrom mladih, Orkestrom Muzičke akademije  sa Cetinja i Orkestrom i zborom Don Boško centra iz Podgorice. Dobitnica je nagrada Univerziteta Crne Gore i Prijestolnice Cetinje, stipendija Konrad Adenauer fondacije iz Berlina, Atlas fondacije i Ministarstva prosvjete.

PROGRAM:

Edvard Grig - Holberg svita, Op. 40

Otorino Respigi - Antičke igre i arije, svita br. 3

Senad Gačević - Alla Turca (2019.)

Aleksandar Perunović - Queen (2001., orkestarska verzija 2007.) 

Ulaz slobodan.