Koncert klape Contra u Podgorici

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. prosinca 2019. - 9:25
Autor: 

Koncert klape Contra iz Splita  održat će se u četvrtak, 5.12. u Velikoj dvorani KIC Budo Tomović u 20h u organizaciji Zajednice Hrvata i prijatelja - Crna Gora, povodom nadolazećih božićnih blagdana. Koncert će svečano otvoriti veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i predsjednica udruge ZHIP CG  Svjetlana Zeković. Prijatelj koncerta je KIC Budo Tomović, a besplatne karte mogu se preuzeti na biljetarnici svakog radnog dana.

Klapa Contra iz Splita, koju predvodi jedan od najboljih tenora ikad u Hrvatskoj, Eduard Šegota, jedna je od najpoznatijih i najuspješnijih klapa, koja broji vrsne pjevače u svojim redovima. Nastala je od članova raznih klapa i u kratkom roku je održala preko 200 koncerata u Hrvatskoj i okruženju, samo tijekom  ljeta 2018. dodali su preko 80 koncerata svom izvođačkom iskustvu. Pojedini članovi klape su na sceni preko 20 godina,  a neki od njih su bili članovi popularne i respektabilne klape Cambi. Postigla je zapažene nastupe i visoka postignuća na relevantnim klapskim festivalima poput:

- FDK Omiš (2016. 2. nagrada žirija, 3. publike),

- Festivala klape Gospi u Sinju (2016. 1. nagrada žirija, 2018.,  2. nagrada žirija),

- Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj (2018. 1.žirija, 2.publike),

- Međunarodnog festivala klapa u Perastu (2019. 1. nagrada Stručnog ocjenjivačkog žirija) - FDK Omiš (2019. izborena  Finalna natjecateljska večer)

- 22. Večeri dalmatinske šansone (2019. 1. nagrada žirija)

 

Projekt „Kreni pismo" je pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.