Koncert Lene Kovačević i RTS Big Band orkestra

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 03. srpnja 2019. - 9:24
Autor: 

Spektakularni koncert Lene Kovačević i RTS Big Band orkestra, zakazan je za petak, 5.7.,  s početkom u 21:00 h, u industrijsko-nautičkom zdanju Sinhro u Portu Montenegru. Koncert se organizira u suradnji s međunarodnim festivalom KotorArt.

Pjevačica i kompozitorica Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom glazbenom  konzervatoriju u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Njen glazbeni stil odiše jedinstvenim spojem pop i jazz glazbe.

Lena se smatra jednim od najvažnijih glazbenika nove generacije. Karijeru je započela 2004. godine turnejom s jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Europi,  gdje su nastupali i umjetnici poput Dee Dee Bridgewater, The Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Surađivala je i nastupala s belgijskim producentom Buscemiem (Blue Note) i imala čast  surađivati  s poznatim kontrabasistom i umjetnikom Johnom Claytonom ...(Dianna Krall...). 2017. godine Lena je kao jedina osoba iz regije bila specijalna gošća na BRIT Awards 2017., dodjeli britanskih glazbenih  nagrada, u Londonu u O2 Areni, kao Premium Ambasador za MasterCard.

Ono što posebno izdvaja RTS Big band orkestar i nju jeste zajednička strast prema kolažu pop i jazz zvuka, kao i tradicionalnih pjesama Balkana, kojim su obojili svoj program.

Rezervirajte  Vaše mjesto putem email adrese:  events@portomontenegro.com