Koncert Maroja Brčića u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. svibnja 2019. - 12:10
Autor: 

U okviru Kotorske koncertne sezone koncert poznatog hrvatskog gitariste Maroja Brčića održat će se u utorak,  7.5.,  s početkom u 19h u Koncertnoj dvorani - crkva Sv. Duha.

Na programu su djela: Mertza,Coste, Cavarria, Tedesca, Rodriga.

Maroje Brčić je rođen u Dubrovniku, gdje i danas živi. Srednju muzičku  školu (klasa Ištvan Rӧmer) i Muzičku akademiju završio je u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka. Na koncertnim podijima  prisutan je skoro 30 godina i kao solist, a i kao član komornih sastava. Član je žirija na gotovo svim natjecanjima po Hrvatskoj,  ali i u regiji. Drži stručna predavanja i seminare, a njegovi sudionici i studenti osvojili su stotine prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Objavio je knjigu u kojoj obrađuje teme iz područja interpretacije i tehnike sviranja, a za diskografske kuće u Hrvatskoj i Austriji snimio je šest kompaktnih ploča. Predaje gitaru na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

U okviru  gostovanja u Kotoru prof. Maroje Brčić ,  7.5. i 8.5.  će održati master-class gitare za učenike osnovne i srednje Muzičke škole, a koncert polaznika seminara će se održati 8.5.,  u 17h u koncertnoj dvorani škole.

 Foto:DSO