Koncert Ratimira Martinovića i Gordane Josifove Nedelkovske u Luštici Bay

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 10. svibnja 2019. - 10:08
Autor: 

Kotorska koncertna sezona, po prvi put, priredit će koncert izvan Kotora – u hotelu Čedi Luštica Bay, u utorak,  14. 5., u 20 sati na koncertu pod nazivom „Kotorska koncertna sezona stiže u Lušticu Bay“.

Pažljivo odabranim programom za klavir i obou, izvođenjem djela Baha, Šumana, Mokranjca i Verousta publici će se predstaviti pijanista Ratimir Martinović i oboistica Gordana Josifova Nedelkovska.

Martinović, inače direktor Međunarodnog umjetničkog festivala KotorArt zadovoljan je zbog nastavka suradnje s Lušticom Bay.

„Luštica Bay je tradicionalni partner ne samo našeg festivala, već i drugih vrijednih umjetničkih događaja u zemlji. Luštica ne predstavlja samo najveću investiciju u turizmu u državi već možda i njeno najljepše obećanje. Vrhunska umjetnost takvoj je viziji prirodan partner. Kao pijanisti, svirati u Luštici Bay, na neki se način muzički uzidati u taj najmlađi crnogorski grad u nastajanju, predstavlja interesantnu inspiraciju i vjerujem da ćemo je Gordana i ja uspjeti ozvučiti kroz raznolik i višeslojan program koji smo pripremili. Kao čovjeku, važni su mi ljudi, a bez njih ni najstariji ni najveći gradovi ne postoje. Ljudima koji vrijedno i predano rade u Luštici bay dugujem zahvalnost za iskustva komunikacije i kreacije kroz koje preplićemo umjetnost, ljepotu i neizrecivi, viši smisao onoga što je "Život kakav bi trebalo da bude" – rekao je Martinović.

Saradnja Luštice Bay i KotorArt -a počela je prije nekoliko godina, partnerstvom kroz koje su u novom gradu na Jadranu održani prvi umjetnički program, koji su utemeljili praksu organizacije kulturnih događaja u Luštici Bay čime se ovaj novi centar života pozicionirao i kao kulturna scena, odnosno destinacija vrhunskih umjetničkih manifestacija.

Publici u Crnoj Gori ovogodišnje izdanje KotorArta osigurat će vrhunske programe renomiranih umjetnika iz Švedske, Mađarske, Hrvatske, Austrije i Kine, a poseban gost  Festivala će biti otac menadžmenta Isak Adižes, koji će 16. 7.,  održati predavanje iz svijeta biznisa, na temu „Tajne uspjeha: Moderne kompanije i liderstvo“.

Kotorska koncertna sezona je jedna od rijetkih kontinuiranih muzičkih sezona u Crnoj Gori i ove godine se održava četvrti put. Organizira  se zahvaljujući suradnji Međunarodnog festivala KotorArt i škole za osnovno i srednje glazbeno obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora. Kroz mnogobrojne koncertne i master class radionice pruža učenicima, profesorima i publici priliku slušati i učiti  od najvećih svjetskih imena klasične glazbe,  a školi da tijekom zimskog perioda, bude centar kulturnih događaja  i mjesto razvoja ideja.