Kotorske zimske karnevalske fešte od 2.2. do 11.2.

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. siječnja 2018. - 10:57
Autor: 

Kotorske zimske karnevalske  fešte održat će se u periodu od 2.2. do nedjelje 11.2. Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, partner NVO „Fešta“, a  pokrovitelj Općina Kotor.  Svečano otvaranje je na glavnom gradskom trgu, u petak 2. 2. od 19 sati, uz mažoretke, kotorsku  Gradsku  muziku i  kapa  karnevala. Nakon podizanja karnevalske zastave slijedi koncert   Ansambla TOĆ  i NENA  BELANA & FIUMENS. S obzirom na Tradicionalni zimski karneval ove godine slavi 500 godina postojanja, večer posvećena jubileju bit će u Kinu „Boka“ u ponedjeljak, 5. 2. od 20 sati, filmskom retrospektivom i podsjećanjem na nekadašnje fešte u Kotoru.Sudjeluju: Jovica Martinović, Vlasta Mandić, Aleksandar Dender, Bisernice Boke. Ove godine planirana su dva abruma –  u Tivtu i Budvi (6. i  8. 2. uz kapa, Gradsku muziku, mažoretke i maske) .Dječji maskenbal na programu je 9.2.,  od 15h u PC „Vukšić,“ a od 19 sati mažoretke „Fešta“ održat će XXII. samostalni koncert, pod nazivom SVI SMO MI FEŠTA“,  u Velikoj dvorani  Kulturnog centra. Veliki maskenbal bit će u subotu 10.2., u Poslovnom centru „Vukšić“,  s početkom u 21 sat. Goste će zabavljati THE GRUPA i TRI KVARTA.

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2018. održat će se u nedjelju 11.2.,  s  početkom u 15 sati. Karnevalska povorka kretat će se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivšeg hotela „Fjord“ do Kamelije, preko Tabačine i na sjeverna gradska vrata će ući u Stari grad.

Saobraćaj će biti zatvoren trasom kojom će se kretati karnevalska povorka, u periodu od 15 sati do 17 sati i 30 minuta. Suđenje karnevala bit će na Trgu od oružja, a  spaljivanje na Maceu.  Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) kako bi se izbjegla mogućnost  njihovog oštećenja i na Tabačini, od Šoping centra „Kamelija“ do zgrade Elektrodistribucije,  najkasnije do subote 10.2.2018.g. do 19h.

Nakon spaljivanja krivca za sve nevolje Kotorana u prošloj godini, fešta će se nastaviti na glavnom gradskom trgu, uz Tri kvarta, Who see i talijanski bend Terraros.