Kotorske zimske karnevalske fešte počinju u subotu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. veljače 2019. - 10:06
Autor: 

Otvaranje Kotorskih zimskih karnevalskih fešti  održat će se u subotu, 23. veljače, u 18 sati na glavnom gradskom trgu, koncertom  klape Contra.

Dječji maskenbal bit će u subotu, 24. 2., u Poslovnom centru „Vukšić“ od  15 sati.  Za sve maškarane mališane  predviđeni su pokloni i zabava uz The grupu.

U cilju što bolje promocije Tradicionalnog Karnevala, i ove godine, osim u Kotoru, predviđeni su abrumi u Budvi i Tivtu. Abrum u Budvi održat će se 25. 2. od 17 sati.

U suradnji sa ŠOSMO „Vida Matjan“, dva sata kasnije u crkvi Svetog Duha održat će se „Koncert pod maskama“.

U Tivtu abrum je planiran za 26. 2. od  17h , a istog dana proći će i ulicama Kotora, oko 18:30h. Drugi abrum u Kotoru održat će se dan prije karnevala, 2. 3. u 11 sati.

Ulicama Starog grada proći će Kapo karnevala, kotorska Gradska muzika i mažoretke udruženja „Fešta“ i Plesnog studija „Alisa“.

Nakon toga na Trgu od oružja nastupit će plesna grupa Infinity dance, kao uvod u koncert grupe Trio Gušt.

Na Velikoj sceni Kulturnog centra nastup će imati plesni studio „Alisa“, 27. 2. u 19h, dok će dan kasnije u staklenoj Galeriji Kulturnog centra biti priređena izložba karnevalskih kostima.

 „Svi smo mi Fešta“ naziv je XXIV.  koncerta mažoretki „Fešta“ koji će, uz potporu „Feštine akrobatik grupe“  biti na Velikoj sceni Kulturnog centra 1. 3. od 19h.

Na velikom maskenbalu, u PC „Vukšić“ 2. 3. 2019.g od 20 sati goste će zabavljati Tri kvarta i Trio Gušt.

Program Tradicionalnog Kotorskog Karnevala završava se u nedjelju, 3. 3. 2019. godine velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, od 15 h. Suđenje karnevalu bit će na Trgu od oružja, a spaljivanje na Maceu.

U karnevalskoj noći  nastupit će „Terraross“, poznati feštađunski orkestar iz Pule i  Goran Karan s  bendom „Vagabundo“.

Na dan karnevala iz štampe će izaći  humoristično-satirični list „Karampana“. Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista nalazi se na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator fešte je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Općine Kotor, partner u organizaciji NVO „Fešta“ Kotor, a pokrovitelj je Općina Kotor.

Sponzori: Crnogorska komercijalna banka, Meridijan DMC, Javno komunalno poduzeće Kotor, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Tujko doo, Kotorska suvenirnica, Hostel Old town, Vodovod i kanalizacija Kotor, Cafe bar Siempre.

Medijski sponzori: RTVCG, Radio Televizija Budva, Kotor TV, Radio Kotor, Radio Tivat, Radio Dux, Radio Herceg Novi, Radio Antena M, Radio Titograd, Montenegro travel.