Kotorski festival nastavlja oduševljavati najmlađe!

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 05. srpnja 2016. - 11:44
Autor: 

Kako je protekao četvrti dan XXIV. Kotorskog festivala pozorišta za djecu? Kao i svaki prethodni i naredni dan, festival ne prestaje da nas očarava i iznenađuje! U predstavi “ŠAŠAVE PLANETE”, od balona sapunice stvoren je kozmos, do jučer nepoznata tehnika i spektakl kojim su se izvođači koristili! Također prisjetili smo se priče braće Grim “BREMENSKI SVIRAČI”, pogledali izložbu stripa i projekciju animiranog filma Dragane Kuprešanin, i na pratećem programu izvedene su predstave “Manojle ide u školu” i “Školsko zvonce”.

Kada dva znanstvenika  započnu praviti pokuse i izvoditi u velikom broju i velikih dimenzija balone od sapunice, koristeći se komičnim sredstvima i jazz glazbom, nitko ne sluti da će se baloni pretvoriti u šašave planete, djevojka iz publike u ljubav jednog znanstvenika, i da će sapunica ispuniti pozornicu, u raznim bojama i oblicima, koji nikog nisu ostavili ravnodušnim. Autor ovog projekta je Pep Bou iz Španjolske, koji zajedno s Isais Antolinom igra u predstavi. Oni su preradili i unapredili istoimenu predstavu koja je postala klasik katalonske kazališne  scene i neizbježna referenca europskog vizualnog kazališta.

“BREMENSKI SVIRAČI” kazališne družine Pinklec u režiji Romano Bogdana su uspjeli od motiva priče braće Grim napraviti mjuzikl, koji izvode četiri talentirane životinje. Potpuno različiti karakteri likova i dosjetljivi dijalozi koji su dorađeni u suvremenom kontekstu od predstave su stvorili humorističnu igru, čije su pjesme djeca nastavila pjevati i po završetku njihove izvedbe.

“Svako od nas ima svoju zvijezdu” i zato na današnjem repertoaru možete pogledati predstavu “MALI PRINC” (20.00h, Kulturni centar), Gradskog pozorišta Teatar 91 iz Srbije, a nakon nje, također na glavnom programu bit će izvedena predstava “ŠKRTI BERBERIN” Petra Pejakovića nastala u suradnji s Dječjom scenom Pođi tuda, Kulturnog centra Pančeva iz Srbije. Drama Aleksandra Popovića, pretvorila se u jednu od najljepših domaćih bajki, koja prati škrtog berberina, koji ispašta zbog svoje mane, gubi prijatelje i vrijedne stvari u životu.

Na pratećem programu petog dana festivala možete pogledati predstava “Crvenkapa i vuk”, na književnom programu biće predstavljen Čarobni svijet Jagode Sablić, i na VI. Festivalu gudača nastupit će gudački trio ARNII TRIO iz Austrije.