Kultura nacionalnih manjina jak temelj Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. prosinca 2020. - 9:22
Autor: 

Jučer je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative bio u posjetu Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, gdje ga je primio ravnatelj te institucije Pavle Goranović. Vuksanović je tom prigodom darovao Zavodu Lekcionar kotorske Katedrale iz 1166. godine. Kao što je poznato radi se o jednoj od najstarijih knjiga na prostoru današnje Crne Gore, koja je nastala za potrebe kotorske prvostolnice i na koji je hrvatska zajednica ponosna. Tiskanje ovog dragocjenog izdanja, prošlog ljeta uradilo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Vuksanović je kazao da je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva prava adresa na kojoj se mora naći ovo vrijedno izdanje. Goranović je zahvalio Vuksanoviću na daru  i upoznao ga s radom institucije na čijem je čelu, prezentirajući mu izdanja koje je tiskao Zavod.

Sugovornici su se suglasili da je doprinos nacionalnih manjina u kulturi Crne Gore nemjerljiv. Istakli su da Crna Gora ima čime da se ponosi i predstavlja pred svijetom.

"Na tim jakim temeljima duhovnog nasljeđa, u kojima su i Hrvati gradili i njegovali kulturu, a vidimo da to rade i danas, idemo u budućnost, čineći društveni ambijent boljim", jednoglasna je ocjena Vuksanovića i Goranovića.