Lastovski krnevao - spaljen krivac za sve nedaće

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. veljače 2024. - 19:38
Autor: 

Danas je održan još jedan tradicionalni Lastovski krnevao, u organizaciji NVO Harlekin. Zbog brojnih nedaća, koje su zadesile građane, danas je na rivi  u Lastvi spaljen krivac za sve loše u prethodnoj godini Sempre lo  stesso. Uz brojne maske, od kojih su se izdvojili najmlađi sudionici, uživalo se u šarenilu i nastupu  uz   GPD Tivat, mažoretki Bellisima i  naravno Modesta.

Optuženi je  između ostalog kriv i „što mnogo vjerujemo, što se lako složimo oko svega i svadimo oko ničega, što je popis došo u nevrijeme, što smo dugo čekali na autoput od aerodroma do Radanovića, što ne možemo dočekat zaobilaznicu,  što smo dobili Mjesnu zajednicu, što jer lajao cijelu godinu da se ništa ne čini, što je pomamio narod da svi zbore o kanalizaciji, što se u Bokešku mornaricu čine svakakve bariškade, što nam divljaju plate…“

Nakon spaljivanja glavnog krivca, fešta se nastavila u Domu kulture Josip Marković. Kao i uvijek, najmlađi su i ove godine svojim maskama oduševili prisutne, koji su ih došli podržati.