Legendarne hrvatske dive na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. svibnja 2018. - 8:31
Autor: 

Koncertom Muzičke heroine 6. 8.,  dive „ex-yu“ glazbene  scene Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko predstavit će se publici  na  KotorArt Don Brankovim danima muzike. U glazbenoj pratnji ovih vokala nastupit će Ante Gelo (gitara), Robert Vrbančić (bas) i džez pijanist Matija Dedić.

„Legendarne hrvatske dive Tereza, Radojka i Gabi tek povremeno nastupaju u Hrvatskoj i regionu, a nikada u ovom sastavu nisu gostovale u Crnoj Gori! Koncert će biti priređen na Coca-Cola stejdžu i biće to, pored ostalog, još jedno prisjećanje na zlatne muzičke periode prošlog vijeka. Gabi Novak i Matija Dedić su prošle godine gostovali u Kotoru, na koncertu Music Forces United kojim je zatvoreno prošlogodišnje izdanje festivala KotorArt. Publici su se tada predstavili sa Biserom Veletanlić i Vasilom Hadžimanovim“, izjavila je Sara Lakičević, PR KotorArta.

Tereza Kesovija je hrvatska pjevačica šansona i mediteranskih pjesama. Surađivala je sa Zdenkom Runjićem, Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom, objavila je brojne albume i bila višestruko nagrađivana na festivalima u zemlji i inozemstvu. Ove godine je proslavila 60 godina karijere, ne planira da ide u mirovinu i kaže da će pjevati do posljednjeg daha. Gabi Novak je počela da se bavi pjevanjem 1950-ih zahvaljujući slovenačkom kompozitoru i dirigentu Bojanu Adamiču, a na Bledskom džez festivalu pjevala je u duetu s čuvenim Lujem Armstrongom. Dobitnica je Nagrade Porin za najbolji ženski vokal, kao i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi 2006. godine. Radojka Šverko je pjevačka diva poznata po raskošnom volumenu glasa, specifičnoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji i inozemstvu. Prvi put se pojavila na Splitskom festivalu 1970. s  velikim hitom "Kud plovi ovaj brod" Esada Arnautalića, a na scenu se u punom sjaju vratila 2004.,  na poziv mlađih kolegica iz grupe "Divas",  kada je nastupila zajedno s  Josipom Lisac, Meri Cetinić i Gabi Novak.