Likovni i foto natječaj

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 29. travnja 2020. - 11:50
Autor: 

Povodom 21. 5. Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor organizira likovni i fotografski natječaj pod nazivom „Kulturno naslijeđe, izvor kreativnosti“.

Svaka kreativnost potječe iz kulturnih tradicija, ali se širi u kontaktu s drugim kulturama. Zato se kulturno naslijeđe, u svim oblicima, treba sačuvati, dati mu značaj i prenijeti ga na buduće generacije u svojstvu svjedočenja o iskustvu i ljudskim stremljenjima, a kako bi se njegovala kreativnost u svoj svojoj raznolikosti i razvijao pravi dijalog između kultura (UNESCO).

„Ustanove kulture ne smiju oslabiti svoju ulogu u promovisanju kulturnih vrijednosti ni u vanrednim okolnostima poput aktuelne. S tim u vezi, organizujemo konkurs kako bismo simbolično podržali i promovisali sve mlade ljude koji žele javno da pokažu svoj talenat, a putem njega svoje viđenje kulturnog naslijeđa i njegovog značaja za budući razvoj kulture i obrazovanja“, poručuju organizatori.

Natječaj podrazumijeva dva segmenta: likovni i fotografski.

Likovni natječaj obuhvaća dvije uzrasne kategorije:

-           Za djecu do 5 godina

-           Za djecu od 6 do 10 godina.

 

Fotografski natječaj obuhvaća sljedeće kategorije:

-           Djeca od 11 do 15 godina

-           Mladi od 15 do 30 godina.

Sudionici natječaja svoje radove šalju u inbox Facebook stranice JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor najkasnije do 19. 5. 2019. godine u podne. Osim rada neophodno je dostaviti: Ime i prezime autora, grad iz kojeg je autor i koliko ima godina. Poželjno je da uz crtež ili fotografiju bude naveden opis rada, adekvatan citat ili nekoliko rečenica o samom autoru. Svi radovi će biti objavljeni na spomenutoj stranici.

Glasanje za najbolji rad će biti slobodnog tipa, odnosno svi korisnici ove društvene mreže moći će glasovati za najbolji rad tako što će ispod slike označiti da im se sviđa. Radovi s najvećim brojem „lajkova“ bit će nagrađeni. Za sve četiri kategorije predviđene su simbolične nagrade za prvo, drugo i treće mjesto. Imena nagrađenih sudionika natječaja bit će objavljeni na Facebook stranici u četvrtak, 21. 5. 2020. godine.