Luštica Bay akvatlon – sportska zabava za sve generacije

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 16. rujna 2021. - 9:38
Autor: 

Nova sportska uzbuđenja i adrenalinska iskustva, ovoga puta za cijelu obitelj, priredit će organizatori trećeg Luštica Bay obiteljskog akvatlona, sportskog obiteljskog izazova za sve generacije, koji će se održati u zaljevu Trašte i na lukobranima u Luštica Bay marini. Za ljubitelje plivanja i trčanja svih generacija, u organizaciji Multisport Mayer akademije osmišljen je program za cijelu obitelj  u kojem mogu sudjelovati svi članovi, od najmlađih do najstarijih. Akvatlon će se održati ovu subotu, 18.9.

Multisportsko nadmetanje, kao kombinacija plivanja i trčanja, osmišljeno je u pet kategorija kako bi mogli da sudjelovati svi članovi obitelji, počev od dvogodišnjaka,  pa do najstarijih. Radi se o sportsko-zabavnom nadmetanju u kategorijama za djecu od dvije do pet, od šest do 11 i od 12 do 17 godina, kao i za odrasle 18+ u dvije kategorije.

“Akvatlon je multisport koji se sastoji od plivanja i trčanja i predstavlja savršenu kombinaciju na dobro izbalansiranim dužinama. I u Luštici Bay i u Mayer akademiji smo svjesni da, ukoliko želite da živite zdravim životnim stilom, morate da uključite cijelu porodicu. Koncept Luštice Bay kao aktivne destinacije i filozofija da se stanovnicima i posjetiocima obezbijede svi uslovi za kvalitetno slobodno vrijeme – od zabave i kulturnih događaja do sportskih sadržaja, prestižnih takmičenja i rekreativnih nadmetanja, u sinergiji su sa nastojanjima Mayer akademije da sve generacije pokrene na učešće u multidisciplinarnim sportskim događajima u fantastičnim prirodnim ambijentima Boke i cijele Crne Gore” rekao je Igor Mayer, osnivač Akademije.

Najmlađi, djeca od dvije do pet godina nadmetat će se u disciplinama 50 metara trčanja kroz vodu i 100 metara trke. Sve dječje kategorije imat će potkategorije po uzrastu. Djeca od šest do 11 godina će se oprobati u plivanju na 100 metara i pola kilometra trčanja, dok će u nadmetanjima u kategorijama od 12 – 17 godina za zadatak imati da plivaju 200 odnosno trče 1200 metara. Natjecanje prve kategorije odraslih 18+ natjecatelja podrazumijeva 250 metara plivanja i 2,5 km trčanja, a u drugoj kategoriji nadmetat će se na 1000 metara plivanja i 5 km trčanja.

„Tokom sezone smo podržali organizaciju nekoliko izuzetnih sportskih događaja, kako na moru tako i na kopnu, i veoma smo zadovoljni što na taj način ispunjavamo zamisao da se Luštica Bay prepoznaje kao destinacija koja kako profesionalnim sportistima tako i rekreativcima i porodicama pruža odlične uslove za trening, takmičenja i rekreativne porodične događaje. Iznova se dokazujemo kao domaćin koji može da ponudi vrhunske uslove, ambijent i infrastrukturu za organizaciju sportskih takmičenja, a nama su najdraža porodični sportski događaji, poput predstojećeg akvatlona", rekla je Maša Radulović, menadžerica  korporativnih komunikacija. Zahvaljujući čitavoj mreži biciklističkih i pješačkih staza u naselju, redovni gosti i posjetioci Luštice Bay kao cjelogodišnjeg naselja također imaju priliku da ovdje provedu aktivan odmor baveći se sportom i rekreacijom, što čini važan dio koncepta zdravog života Luštice Bay.

Dječje trke u predstojećem akvatlonu nisu natjecateljskog karaktera i neće biti proglašavani pobjednici u dječjim kategorijama, jer će svi mališani biti pobjednici. Nakon završetka trke, sva djeca će dobiti medalje i užinu za osvježenje. Sudjelovanje je besplatno.

Akvatlon natjecanje  je u Crnoj Gori prvi put održano 2016. u Tivtu i Herceg Novom a od 2019. godine i u Luštici Bay. Link za registraciju je: https://live.3hercegnovi.me/event/LBA21/register.