"Mačor" u Kotoru!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. srpnja 2015. - 10:31
Autor: 

Petog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu, kao i svih prethodnih  dana, bilo je prije svega dobre zabave. Zabavu su ovoga  puta napravili glumci Gradskog pozorišta iz Podgorice: Dubravka Drakić, Dejan Đonović, Jelena Simić, Emir Ćatović, Branka Femić, Branimir Popović, Sanja Popović, Božidar Zuber, Pavle Ilić i Anđelija Rondović na čelu sa redateljem Gorčinom Stojanovićem, izvođenjem predstave "Mačor u čizmama". Ogroman broj publike na Ljetnoj pozornici je s velikom pozornošću pratio kako glumci kroz igru i pjesmu pričaju o tome kako je moguće uspjeti u životu, a ne iznevjeriti čistoću srca i kako se nositi sa trošnošću tijela i duha, s nestankom, konačnim odlaskom.

U sklopu pratećeg dijela, program koji je privukao veliku pažnju je promocija knjige „Cipela na kraju sveta“ – Dejana Aleksića, koji je dobio književnu nagradu Politikinog zabavnika. Na promociji su govorili pisac Dejan Aleksić i zamjenik glavnog i odgovornog urednika Politikinog zabavnika Petar Milatović.

Danas, 6. srpnja su  na programu dvije predstave. Prva u 20 sati, u Kulturnom centru, predstava "Zaboravljena zemlja", Lutkarskog teatra „Merlin“ iz Grčke, zatim u 21 sat i 30 minuta  na Ljetnoj pozornici predstava "Pazi, zebru gazi" – Centra za kulturu Tivat.

Sutra, 7. srpnja  predstava "Luda šuma", koprodukcija Glej teatra  iz Ljubljane i Dječjeg kazališta Dubrava iz Hrvatske u 21: sat i 30 minuta na Ljetnoj pozornici.