Manifestacija „Dani evropske baštine: Dan muzike u Radovićima“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 26. rujna 2019. - 16:55
Autor: 

U okviru manifestacije „Dani evropske baštine”  sutra, 27.9.,u 18 sati, u amfiteatru naselja Luštica Bay, (u slučaju lošeg vremena u dvorani hotela The Chedi) bit će upriličen program “Dan muzike u Radovićima”. Događaj realizira  Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat u suradnji s Muzičkom školom Tivat, kompanijom Lustica Development, a uz   potporuMinistarstva kulture.

Prijevoz za navedeni događaj bit će organiziran u 17 sati ispred OŠ “Drago Milović” Tivat, a posjetitelji koncerta imat će priliku uživati u izvođenju poznatih kompozicija u interpretaciji orkestra Muzičke škole.

Da podsjetimo, u prostorijama Narodne biblioteke i čitaonice Centra za kulturu Tivat, jučer, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Općine Tivat i Centra za kulturu Tivat,  a u okviru manifestacije “Dani evropske baštine” upriličen je “Dan posvećen Antu Staničiću”, poznatom dječjem piscu iz Tivta.

Domaćin događaja bio je direktor Centra za kulturu, prof. Neven Staničić, koji je kroz analizu djela “Mali pirat” Anta Staničića, na zanimljiv i interaktivan način upoznao  učenike dramske sekcije JU SMŠ “Mladost” sa značajem djela autora i vrijednosti koju je ostavio u književnosti.