Međunarodna regata EST 105 iduće godine u Portu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 30. listopada 2015. - 11:10
Autor: 

Prestižna međunarodna regata EST 105 (28.- 30. travanj 2016.), u svom jubilarnom desetom izdanju, za krajnji cilj regatne utrke imat će marinu Porto Montenegro, službeno  je potvrđeno današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji između organizatora regate i menadžmenta Porta Montenegra.

„Slikoviti pejzaž zaljeva Boke kotorske čiji je dio pod UNESCO-vom zaštitom, s njenom raznolikom i interesantnom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za sve naše jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Evropi“, istakao je generalni tajnik Sveučilišta za sport u Bariju Pasquale Triggiani, prilikom potpisivanja Sporazuma, dodajući da je ova regata idealan način da započne sezona 2016., jer se na događaju očekuje sudjelovanje  više od 400 jedriličara, koji će nekoliko dana boraviti u Tivtu i željeti da znaju koje sve sadržaje nudi Boka kotorska.

Preko pedeset jedrilica očekuje se na ovoj offshore prekojadranskoj regati – start će biti u Bariju, a regatno polje se završava u akvatoriju  marine za superjahte Porto Montenegro u Tivtu.

„S velikim entuzijazmom, u organizaciji ovog događaja prethodnih devet godina radili su legendarni članovi CUS-a iz Barija, među kojima su i Lojacono Ignazio ,Francesco Corsi, Renato Laforgia, Giuseppe Seccia, koji su vjerovali da „dobar vjetar“ uvijek ide s ovom regatom“, dodao je Triggiani. 

„Sa zadovoljstvom potvrđujemo da će Porto Montenegro Jahting klub i ovog puta biti dobar domaćin – EST 105 je renomirana regata, cijeljena od strane svih onih koji se profesionalno bave jedrenjem. Mi želimo da formiramo strateški lanac sa popularnim i razvijenim jedriličarskim klubovima, i promovišemo našu destinaciju, objekte, kvalitet usluge i način života u marini, kao i čitav Tivat i Boku Kotorsku kao sjajnu jedriličarsku destinaciju, posebno u predsezoni, kad su nam turisti-jedriličari, posebno njih nekoliko stotina koje ova regata okuplja, od velike važnosti“, istakao je Billy Canellas, menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.