In Memoriam Zvonimir Zvonko Janović

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. lipnja 2024. - 9:49
Autor: 

U Zagrebu je u 91. godini preminuo Zvonimir Zvonko Janović. S 12 godina je otišao iz Bogdašića, ali srcem je ostao trajno vezan za rodnu grudu. Zbog svojeg opredjeljenja i nacionalne nepokolebljivosti, zajedno sa svojom obitelji, prošao je težak životni put. Kao afirmirani znanstvenik pripada generaciji koja je pronijela glas bokeljskih Hrvata diljem svijeta. Duboko utemeljen u katoličkoj vjeri, nacionalni identitet je smatrao kao prirodni i nenametljivi izraz svoje osobnosti. Vrijednosti koje je naslijedio od svojih predaka prenio je na svoje potomke, a svima nama je ostavio svjedočanstvo kontinuiteta hrvatskog naroda u Boki kotorskoj. Zbog toga ga se s ponosom sjećamo!

Neka mu je pokoj vječni i Kraljevstvo nebesko do konačnog i trajnog zajedništva u vječnosti sa svima koji danas tuguju za njim!

Pokop dragog Zvonimira će biti u utorak, 25. lipnja u 13.20 na Mirogoju. Istog dana u isto vrijeme će se dio njegove obitelji i prijatelja okupiti u Bogdašićima, u crkvi sv. Petra gdje će se služiti sv. Misa zadušnica.

Hrvatska građanska inicijativa