Ministrica Vučinović na sastanku s veleposlanicom Francuske

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. ožujka 2017. - 15:28
Autor: 

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službeni posjet veleposlanicu Francuske Christine Toudic.

Tom prigodom sugovornice su dijelile stav da su odnosi između država dobri i da se može raditi i na poboljšanju istih, pri čemu je zahvalila ministrici na sudjelovanju povodom Okuglog stola, koji se tradicionalno organizira  8. ožujka.

Ministrica je upoznala veleposlanicu sa svojim aktivnostima koje sprovodi u ovom mandatu, i naglasila da je položaj manjina u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou, u čemu se suglasila I veleposlanica Francuske.

Ministrica Vučinović je istakla da je Francuska simbol demokracije, koji primjer treba da slijedi i Crna Gora, dodajući da manjinske partije u Crnoj Gori podržavaju put Crne Gore u Europske integracije i NATO, uvjerena da će Crna Gora na predstojećem samitu u Briselu postati njen punopravni član.

Francuska veleposlanica je pozdravila put Crne Gore ka EU I NATO integracijama, naglašavajući da je Crna Gora kao zemlja kandidat prepoznata kao lider napretka u regiji.

Veleposlanica je istakla da francuski jezik kao II. jezik u EU  u Crnoj Gori  treba njegovati i intenzivirati i  raditi na tome da se izučava, s obzirom na to da veliki broj turista iz Francuske posjećuje Crnu Goru.

Ministrica se suglasila sa stavom veleposlanice, ističući da će to pitanje intenzivirati kroz svoje aktivnosti.