Ministrica Vučinović primila predstavnike Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. travnja 2017. - 18:22
Autor: 

Ministrica bez portfelja Marija Vučinović je primila u službeni posjet u  Vili Gorica, člana Odbora za europske poslove gospodina Joška Klisovića.

Prijamu su nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, gospodin Veselko Grubišić, kao i savjetnik u veleposlanstvu,  gospodin Jerko Ljubičić.

Na početku razgovora, konstatirana je dobra suradnja između dvije države, pri čemu je naglašeno da Hrvatska kao primjer dobre prakse daje pun doprinos Crne Gore  njenom putu ka EU i NATO integracijama.

Gospodin Klisović je naglasio da su Hrvati kao manjina prepoznati kao lojalni građani države Crne Gore sa svojim legitimnim zahtjevima i prepoznatljivim djelovanjem, i da predstavljaju značajan vid saradnje između Hrvatske i Crne Gore, kao i da Hrvatska pruža punu potporu i afirmaciju hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori, dodajući da jasno i deklarirano podržavaju put Crne Gore ka EU integracijama.

Dodao je da se ulaskom Crne Gore u EU ne zaustavlja misija Hrvatske, već da je cilj i da susjedne zemlje postanu dio Evropske Unije, čime bi se stvorili povoljniji uvjeti za protok roba i usluga, kao i  turistički  bez-vizni režim, što bi donijelo ekonomske  benefite kako Hrvatskoj, tako i državama u regiji.

Ministrica je istakla da se kao član Vlade u Crnoj Gori  aktivno zalaže za bolji položaj Hrvata u Crnoj Gori, intenzivno radeći na poboljšanju odnosa istih, koji će se dodatno poboljšati ulaskom Crne Gore u NATO savez, koji je već prepoznao Crnu Goru, kao svoju buduću punopravnu članicu.