Ministrica Vučinović primila veleposlanika Slovenije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 18. srpnja 2017. - 12:07
Autor: 

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službenom posjetu veleposlanika Slovenije Mitja Močnika. Tom prigodom konstatirani su veoma dobri međudržavni  odnosi između Crne Gore i Republike Slovenije.

Veleposlanik Slovenije je istakao da će i dalje podržavati razvojne projekte Crne Gore, osvrnuvši se na pomoć koja je pružena projektima na Žabljaku.

Također je dodao da su odnosi između zemalja značajni i s aspekta ekonomske suradnje, posebno u oblasti turizma i održivog razvoja, kao i ostalih privrednih grana, istakavši da je promet između Republike Slovenije i Crne Gore u prošloj godini iznisio oko 100 milijuna eura, a postoje i mogućnosti za njeno dalje poboljšanje, gdje je potrebna jača međunarodna suradnja.

Dodao je i da Crna Gora treba da nastavi s razvojnim projektima, ističući značaj projekata iz pregovaračkog poglavlja 27, koji se tiču zaštite životnog okoliša.

Ministrica Vučinović je zahvalila Republici Sloveniji na potpori koju je pružala Crnoj Gori u prestupnom period za članstvo u NATO i predložila da se ta potpora nastavi i u periodu pristupa Crne Gore EU.