Mlada operna umjetnica Tamara Rađenović – KotorArt Talenat

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. srpnja 2019. - 10:19
Autor: 

U ponedjeljak, 22. 7., u crkvi Sv. Duha, s početkom u 21.30h, KotorArt Don Brankovi dani muzike predstavljaju dvoje mladih talenata – crnogorsku opernu umjetnicu Tamaru Rađenović, koja živi i radi u Londonu, i srpskog pijanistu Đorđa Stevana Nešića, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ulaz na koncert je slobodan, a sve dodatne informacije o programu mogu se naći na www.kotorart.me

KotorArt od osnivanja pomaže mladim talentima da na njegovoj sceni steknu dodatno iskustvo i da se na samom festivalu susretnu s umjetnicima, koji imaju izgrađene karijere svjetskog formata. Ovo dvoje uspješnih mladih umjetnika, koji su osvojili značajne nagrade na međunarodnim natjecanjima, izvest će operne arije, solo pjesme i klavirske kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Antonija Vivaldija, Gaetana Donicetija, Frederika Šopena, Hoakina Rodriga, Šarla Gunoa i dr.

Tamara Rađenović, sopran, diplomirala je na Kraljevskom koledžu za glazbu u Londonu, gdje je za master studije dobila stipendiju. Nastupa  na međunarodnim i nacionalnim koncertima, festivalima, a nedavno je debitirala u  Njujorškom Karnegi holu, kao i ranije na Mediteranskom opernom festivalu na Siciliji, 2017., kao Mimi u operi Boemi. Čuvena diva Monserat Kabaje izabrala ju je da pjeva na njezinom gala koncertu u Saragosi u Španjolskoj. Vrhunac u tekućoj godini označit će koncerti u Engleskoj, Španjolskoj, Hong Kongu, Crnoj Gori, Srbiji i u SAD. Đorđe Stevan Nešić, koji svoju karijeru pijaniste gradi kao solista i komorni glazbenik, nedavno je održao koncerte srpske umjetničke glazbe u Karnegi holu u Njujorku i Srpskom kulturnom centru u Parizu, kao i više koncerata u rodnom Beogradu. Sudjelovao je u radu Kluba Liederkranz u Njujorku, zajedno s renomiranim baritonom Željkom Lučićem. Od rujna 2016. godine nastavnik je za vokalno podučavanje i korepeticiju na Koledžu za lijepe umjetnosti Univerziteta Karnegi Melon.